Nieuwe regio's Mama Vita Zeewolde, Ridderkerk, Gouda

Zeewolde

Zeewolde

De maand Maart 2016 stond in het teken van het opzetten van nieuwe regio's! Wat is het toch leuk om de energie te voelen van de nieuwe regiomoeders die zijn gestart en al veel werk hebben verricht. Op 1 maart is de regio Zeewolde als eerste van start gegaan met de regiomoeders Rianne Lewinsky, Neeltje Brinker-Vorstenbosch en Inez Revet. In Zeewolde wordt in de avonduren gebruik gemaakt van een basisschool met alle faciliteiten. Bij de eerste bijeenkomst was er al een grote opkomst met moeders die nieuwsgierig waren naar het Mama Vita concept en konden de eerste avond hun eigen verhaal onderling kwijt.

Op vrijdag 4 maart heeft de regio ZHZ (Ridderkerk) een doorstart gemaakt met nieuwe regiomoeders Gerda van Herk en Sandra Tiggelman. De regiomoeders hebben de eerste bijeenkomst georganiseerd in het Gezondheidscentrum GOED te Ridderkerk waarbij zowel nieuwe als oude moeders zijn langs gekomen. Het voelde als een warm bad en iedereen heeft haar verhaal kunnen doen. Sandra en Gerda organiseren ook een speciale Brusjes dag voor de zusjes en broertjes van de kinderen in Zuid Holland Zuid.

Regiomoeders Ridderkerk

Regiomoeders Ridderkerk

regiomoeders Gouda
regiomoeders Gouda

Als hekkensluiter heeft de regio Gouda een pilot bijeenkomst georganiseerd op 30 maart jongstleden. De nieuwe regiomoeders Yvonne Muijs, Christa van Hese en Martina van Wolff mogen gebruik maken van het ZOG MH kantoor in Gouda. Op de 1e bijeenkomst heeft Yvonne een korte presentatie gegeven over zichzelf en hebben ook de andere regiomoeders zich voorgesteld. Directrice van ZOG, Petra heeft verteld wat het ZOG inhoud; De ZOG MH komt op voor de belangen van cliënten uit de geestelijke gezondheidszorg (GGZ), verslavingszorg en de maatschappelijke opvang en dak-en thuislozen binnen de regio Midden Holland. Daarnaast zet de ZOG MH zich in om de positie van deze doelgroep te versterken. Binnen de ZOG MH werken professionals, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers. Daarnaast is ook Carry Ann van het Oudernetwerk Zuid Holland uitgenodigd en heeft ook verteld waar ze voor staan. Het oudernetwerk begeleid zowel ouders als jongeren met een vraag over PGB, Onderwijs en overige Zorg vragen.

Ben jij ook enthousiast geworden om een eigen regio netwerk op te zetten neem dan contact op met Claudette Nouris via claudette@stichtingmamavita.nl