Stichting de Mini-maatschappij Gewoon Anders organiseert op donderdag 13 juni 2019 Lezing: “Schooltrauma bestaat niet! Of toch wel?”

Door: Anton Horeweg, leerkracht,

gedragsspecialist Natasja Hoogerheide, intern begeleider basisschool en ervaringsdeskundige • “Kinderen met ‘probleemgedrag’ willen het ook gewoon goed doen. Het lukt hen alleen (nog) niet”. • “Maak van een mug een vlinder, vrijheid, denken in mogelijkheden, van kwetsbaarheid naar kracht”.


Anton Horeweg wist al heel vroeg dat hij leerkracht op een basisschool wilde worden. Dat is hij inmiddels al 34 jaar. Tijdens zijn stages kwam hij erachter een zwak te hebben voor kinderen die niet het vermogen hadden rustig in hun bankje te zitten. Deze kinderen, die liever door de klas stuiterden dan op hun stoel te zitten, wilde ik helpen toch hun schooltijd goed te volbrengen. Natasja Hoogerheide is intern begeleider op een reguliere basisschool, voormalig bestuurslid van de Stichting Leven Met Autisme en ervaringsdeskundige ouder van een tienerdochter en een zoon met autisme/MCDD en een angststoornis. Zowel thuis als tijdens haar werk komt ze in aanraking met bijzondere kinderen, kinderen met een verhaal.


Aanvang : 13 juni 2019, 19.15 uur (zaal open 18.45 uur) Pauze : 20.00 – 20.15 Einde : 21.30 uur Adres : De Grote Keizer; Loosduinse Hoofdstraat 563 (2e etage) Plaats : Loosduinen (Den Haag)


Entreeprijs : € 16,- inclusief koffie en thee * Professionals betalen € 28,- excl. BTW * Bij minder dan 10 deelnemers wordt de lezing naar een latere datum verplaatst. Reserveren vooraf is wenselijk i.v.m. de zaalbezetting. Aanmelden kan via dit e-mailadres: info@mini-maatschappij.nl Voor meer informatie: www.mini - maatschappij.nl

stichting Kind van Auti
stichting Kind van Auti

PERSBERICHT Hilversum, 6 februari 2019 Kinderen van ouder(s) met autisme verenigen zich in stichting Het netwerk van volwassen kinderen van ouder(s) met (vermoedelijk) autisme, KindvanAuti, is vanaf 6 februari 2019 een stichting. KindvanAuti bereikte in 2018 meer dan 150 lotgenoten. Vanwege de groeiende vraag naar informatie en bijeenkomsten, besloten de vrijwilligers van KindvanAuti een stichting op te richten. KindvanAuti gaat per 6 februari 2019 verder als stichting. Oprichtster Nan Wormmeester: ‘Ik begon in 2012 met een middag bij mij thuis. Wij waren alle zes kinderen die opgroeiden bij ouders met een autismespectrumstoornis. Voor volwassenen die zijn opgegroeid bij ouder(s) met een vorm van autisme, is er niet of nauwelijks informatie of hulp beschikbaar. Terwijl de impact van het opgroeien met een ouder met een autismespectrumstoornis groot kan zijn.’ Voorzitter Freek Teunissen: ‘KindvanAuti heeft nu een website, organiseert in 5 plaatsen in Nederland lotgenotenbijeenkomsten, organiseert af en toe workshops en lezingen met experts, verzamelt en biedt informatie. We hopen dat we als stichting de ervaringsdeskundigheid van lotgenoten nog beter kunnen inzetten voor lotgenoten en hulpverleners. We hopen dat in de toekomst kinderen van ouders met (vermoedelijk) autisme eerder betere informatie krijgen.’ Arco de Graaff: ‘Als mensen bij KindvanAuti terechtkomen, hebben ze vaak jaren van onduidelijkheid achter de rug: ze weten dat er ‘iets’ is, maar de diagnose autismespectrumstoornis bij een ouder of allebei de ouders is vaak niet gesteld. Ik herinner me de eerste keer dat ik bij een lotgenotenavond kwam. Voor het eerst was ik in een ruimte met mensen die allemaal hetzelfde hadden ervaren. De herkenning was groot.’ Stichting KindvanAuti heeft geen winstoogmerk. Naast bijeenkomsten om onderling ervaringen uit te wisselen en kennis op te doen, wil de stichting in de toekomst mogelijk ook bijdragen aan onderzoek en aan informatie voor professionals. Er is behoefte aan oog voor de problematiek van kinderen van ouder(s) met autisme bij zorgverleners, wetenschappers en ggz-instellingen. Data en verslagen van bijeenkomsten, publicaties en meer zijn te vinden op www.kindvanauti.nl Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Bel of mail voor meer informatie met Nan Wormmeester 072-5621190 of

Help Mama Vita vooruit met het ING NL fonds!
Help Mama Vita vooruit met het ING NL fonds!

Hallo,

Wil je ons helpen? We zijn met Mama Vita (landelijk) geselecteerd voor een donatie van het ING Nederland fonds. Jij kunt ons helpen het hoogste bedrag te ontvangen door te stemmen. En geef het vooral door aan je eigen netwerk! Het donatiebedrag wordt totaal ingezet voor de regiobijeenkomsten en de Landelijke Dag!

Stem via de volgende link en meld je aan met naam en mailadres. Wij hebben tenminste 50 stemmen nodig om in aanmerking te komen. DANK JE WEL VOOR JE STEM EN AANDACHT!!!!

https://www.helpnederlandvooruit.nl/doel/stichting-mama-vita

 

Ontroerend Goed door Linda van der Niet
Ontroerend Goed door Linda van der Niet

Ervaringen van een moeder van een zorgintensief kind en over mantelzorg: het zorgen voor familieleden door ziekte of beperking. Het boek bevat columns die werden gepubliceerd door o.a. Autisme Magazine (NVA), en verhalen die nog niet eerder zijn verschenen. 

pilot bijeenkomst regio Zuid Holland West 11 oktober 2018
pilot bijeenkomst regio Zuid Holland West 11 oktober 2018

PILOT BIJEENKOMST REGIO ZUID HOLLAND WEST 

11 OKTOBER 2018

Hierbij nodigen wij alle moeders van kinderen met ASS uit om deel te nemen aan een bijeenkomst van de stichting Mama Vita / Mini-Maatschappij in de regio Zuid Holland West. (Den Haag, Westland, Zoetermeer e.o)

Mama Vita biedt steun aan moeders van alle leeftijden, verschillende achtergronden en met verschillende hulpvragen. De missie van Mama Vita is verbinding en veerkracht creëren tussen moeders zodat ze zichzelf en hun kinderen de beste kansen kunnen bieden met als doel een volwaardige plek in de samenleving. Regiomoeders Henriëtte, Angelique en Vera organiseren elke maand een bijeenkomst met een thema, lezing of workshop.

“Delen, herkennen en erkennen, elkaar steunen en motiveren, positieve energie!”

“Fijn om te weten dat ik niet de enige moeder ben”

“Mama Vita is voor mij uitwisselen, elkaar helpen en samen huilen en lachen”

“Zo heerlijk om te praten zonder te hoeven uitleggen”

PROGRAMMA

19.15 uur -- 19.30 uur           inloop met koffie en thee

19.30 uur -- 19.45 uur           introductie Mama Vita en regiomoeders Henriëtte, Angelique

                                                    en Vera.

19.45 uur – 20.30 uur            voorstel rondje moeders

20.30 uur – 22.30 uur            gelegenheid om vragen te stellen, wat zijn de behoeften

                                               of benodigdheden en daarna met een positief gevoel naar huis

 

LOCATIE

De Mini-Maatschappij, Loosduinse Hoofdstraat 563=  2e verdieping, 2552 AE Den Haag

 

AANMELDEN

Aanmelden bij regiomoeder Angelique de Bruijn via mailadres

info@mamavita@minimaatschappij.nl

 

Hete thee en drie klontjes suiker
Hete thee en drie klontjes suiker

Netty Dijkstra-Geuze zorgde 6 jaar intensief voor haar twee fantastische zoons met autisme. Tot er een dag aanbreekt dat alles haar letterlijk teveel wordt. Ze raakt meerdere keren burn-out en  vervolgens overkomt haar een ernstige psychotische depressie. Waandenkbeelden nemen de regie van haar leven over, zo drinkt zij alleen nog hete thee en onthoudt zij zich een periode van vast voedsel omdat zij van mening is dat er een aanslag op haar leven gepleegd zal worden.  Voor behandeling moest zij opgenomen worden binnen de GGZ.

Symposium Levensbrede aanpak bij autisme
Symposium Levensbrede aanpak bij autisme

Uitnodiging symposium 10 oktober 2017 Levensbrede aanpak bij autisme

Voor wie Voor mensen met autisme en hun naasten, medewerkers wijkteams, medewerkers gemeente Heerhugowaard, medewerkers vanuit onderwijs, zorgaanbieders, beleidsmakers.

Doel Het bevorderen van kennis en samenwerking tussen alle betrokkenen. De aandacht gaat uit naar de invulling van het dagelijks leven voor nu en in de toekomst.

Programma 09.00-09.30 uur Inloop 09.30-09.40 uur

Opening door Annelies Akker, voorzitter stuurgroep netwerk autisme NHN 09.40-10.30 uur Dagvoorzitter Gijs Horvers, ervaringsdsdeskundige autisme 10.30-11.15 uur Pilot Integraal PGB Gemeente Meppel 11.15-11.30 uur Pauze 11.30-12.45 uur Forum gesprek, samenvatting en conclusies 12.45-14.00 uur Actieve netwerklunch, met welke afspraak ga jij de deur uit? Forumleden • Halte Werk, • Gemeente Heerhugowaard, • Voorzitter Convenant autisme, • Samenwerkingsverband Passend Onderwijs, • Ervaringsdeskundige, • Vertegenwoordiger pilot Integraal PGB Gemeente Meppel

Aanmelden http://www.autismenh.nl/uncategorized/symposium-heerhugowaard/ (kopieer bovenstaande regel eventueel in de adresbalk van uw browser)

LOCATIE Wijkcentrum De Horst, Van Eedenplein 5, 1702 GW Heerhugowaard.

Pilot bijeenkomst regio Hoorn
Pilot bijeenkomst regio Hoorn

Woensdagavond 17 mei jl. was de aftrap met de eerste bijeenkomst voor de regio Hoorn e.o. met regiomoeders Anita Schuit en Agnes Smit. Ondanks het warme....