Regio coördinatie

 

De regiomoeders vormen het hart van Mama Vita. Zij zetten zich in voor alle Mama Vita moeders en organiseren maandelijks de regiobijeenkomsten.

Landelijke coördinatie

 
Claudette Nouris  Regiomoeder coördinator

Claudette Nouris
Regiomoeder coördinator

Claudette is moeder van Nicky (2000) en Jaimy (1994). Nicky heeft klassiek autisme en Jaimy een lichtere, niet gespecificeerde vorm. Claudette heeft 25 jaar gewerkt als accountmanager voor een internationaal bedrijf. Als regiomoeder coördinator bij Mama Vita ondersteunt zij vele andere moeders.

"Er gaan heel wat uren in de verschillende werkzaamheden voor Mama Vita zitten maar ik haal er gelukkig enorm veel voldoening uit."

Janny Tol  Administratie

Janny Tol
Administratie

Janny is manager financiën en personeelszaken bij een grote vakbond in de bouw sector. Zij liet zich inspireren door het levensverhaal en de ambitie van Saskia Buma, moeder van 2 kinderen met autisme en oprichtster van Mama Vita.

"Mijn jarenlange ervaring op zowel financieel als personeelsgebied wil ik inzetten om Mama Vita groot te maken en te houden."

Deny de Jong  Adviseur

Deny de Jong
Adviseur

Deny is al enkele jaren betrokken bij Mama Vita als adviseur. Zijn expertise ligt in het ontwikkelen en begeleiden van non-profit organisaties op het gebied van strategie, financiering en organisatieversterking. Bij Mama Vita heeft hij geholpen om een nieuwe koers en strategie uit te stippelen en werkt hij aan een nieuwe financierings- vorm voor de toekomst, samen met bestuur en moeders in de regio’s.

"Als ik zie hoeveel druk moeders van kinderen met autisme ervaren in hun dagelijks leven, is het belangrijk dat
er een organisatie als Mama Vita is die hen onvoorwaardelijk steunt. Daarom is Mama Vita het waard om te bestaan en te steunen."

Bestuur

Mama Vita heeft een onafhankelijk en onbezoldigd bestuur dat actief meedenkt en toezicht houdt op de stichting.

Nathalie Ladan
Voorzitter

"Als ik ergens in geloof dan is het wel de kracht van een moeder."

Ming Roest
Penningmeester

"Mama Vita doet er alles aan om moeders te ondersteunen maar ook hun veerkracht te versterken. Een prachtig doel waar ik graag aan meewerk."

Marjan Maarschalkerweerd
Secretaris

"Achter wat je hoort en ziet zit altijd een kind."

Ambassadeurs

Mama Vita heeft op dit moment twee ambassadeurs: Martine Delfos en Fatima de Kwant. Hieronder lees je hun verhaal en waarom zij ambassadeur zijn geworden.

Martine Delfos  Bio-psycholoog

Martine Delfos
Bio-psycholoog

Martine Delfos is werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker, therapeut, docent en schrijfster. Zij is o.a. gespecialiseerd in autisme bij zowel kinderen, jeugdigen als volwassenen. Zij heeft diverse publicaties op haar naam staan. Martine kijkt niet naar autisme als een beperking maar als een belemmering. Zij geeft met regelmaat lezingen bij Mama Vita.

"Mama Vita verbindt moeders vanuit kracht en niet vanuit slachtofferschap, moeders helpen elkaar om het beste uit henzelf en daarmee uit hun kinderen te halen."

Fatima de Kwant  Journalist en International Autism Advocate

Fatima de Kwant
Journalist en International Autism Advocate

Fatima is de bedenker van het platform Autimates dat in een aantal talen informatie en inspiratie geeft aan ouders van kinderen met ASS. In 2015 werd in Brazilië de ‘nationale autisme prijs’ aan haar uitgereikt voor de onbezoldigde ondersteuning die zij o.a. aan de Braziliaanse autismegemeenschappen geeft.                                                                         

 "Jij hebt geen pech dat je kind autisme heeft. Jij hebt geluk dat jij het leven door zijn ogen kunt zien."

Adviseurs

Katinka Slump  Onderwijsjurist

Katinka Slump
Onderwijsjurist

Katinka is een onderwijsjurist die zich al een aantal jaren inzet voor de grote groep thuiszitters en hulp biedt met moeilijke vraagstukken waar je als ouder tegen aan loopt met de ambtelijke molen.

"De liefde van een moeder kan bergen verzetten!"

Frank Hoogeboom  Bestuurslid OCO Amsterdam

Frank Hoogeboom
Bestuurslid OCO Amsterdam

Frank is een onderwijsman met een groot hart voor ‘niet-standaard kinderen’. Hij maakt zich hard voor onderwijs-maatwerkprojecten via Ouderkracht voor ’t Kind en is bestuurder van OCO, Onderwijs Consumenten Organisatie, voor ouders in Amsterdam.

"Expertise van ouders is niet te vervangen. Daarom, scholen, maak er (nog) beter gebruik van."

Suzanne Boomsma  Innovator en expert zorg & onderwijs

Suzanne Boomsma
Innovator en expert zorg & onderwijs

Suzanne is niet alleen expert maar ook ervaringsdeskundige ouder van een kind met autisme. Zij maakt zich hard voor passend (hoger) onderwijs voor kinderen met autisme.

"Als kinderen zonder passend onderwijs thuis komen te zitten heeft dit schadelijke gevolgen voor het kind èn het hele gezin, ook financieel."