Stichting de Mini-maatschappij Gewoon Anders organiseert op donderdag 13 juni 2019 Lezing: “Schooltrauma bestaat niet! Of toch wel?”

Door: Anton Horeweg, leerkracht,

gedragsspecialist Natasja Hoogerheide, intern begeleider basisschool en ervaringsdeskundige • “Kinderen met ‘probleemgedrag’ willen het ook gewoon goed doen. Het lukt hen alleen (nog) niet”. • “Maak van een mug een vlinder, vrijheid, denken in mogelijkheden, van kwetsbaarheid naar kracht”.


Anton Horeweg wist al heel vroeg dat hij leerkracht op een basisschool wilde worden. Dat is hij inmiddels al 34 jaar. Tijdens zijn stages kwam hij erachter een zwak te hebben voor kinderen die niet het vermogen hadden rustig in hun bankje te zitten. Deze kinderen, die liever door de klas stuiterden dan op hun stoel te zitten, wilde ik helpen toch hun schooltijd goed te volbrengen. Natasja Hoogerheide is intern begeleider op een reguliere basisschool, voormalig bestuurslid van de Stichting Leven Met Autisme en ervaringsdeskundige ouder van een tienerdochter en een zoon met autisme/MCDD en een angststoornis. Zowel thuis als tijdens haar werk komt ze in aanraking met bijzondere kinderen, kinderen met een verhaal.


Aanvang : 13 juni 2019, 19.15 uur (zaal open 18.45 uur) Pauze : 20.00 – 20.15 Einde : 21.30 uur Adres : De Grote Keizer; Loosduinse Hoofdstraat 563 (2e etage) Plaats : Loosduinen (Den Haag)


Entreeprijs : € 16,- inclusief koffie en thee * Professionals betalen € 28,- excl. BTW * Bij minder dan 10 deelnemers wordt de lezing naar een latere datum verplaatst. Reserveren vooraf is wenselijk i.v.m. de zaalbezetting. Aanmelden kan via dit e-mailadres: info@mini-maatschappij.nl Voor meer informatie: www.mini - maatschappij.nl

stichting Kind van Auti
stichting Kind van Auti

PERSBERICHT Hilversum, 6 februari 2019 Kinderen van ouder(s) met autisme verenigen zich in stichting Het netwerk van volwassen kinderen van ouder(s) met (vermoedelijk) autisme, KindvanAuti, is vanaf 6 februari 2019 een stichting. KindvanAuti bereikte in 2018 meer dan 150 lotgenoten. Vanwege de groeiende vraag naar informatie en bijeenkomsten, besloten de vrijwilligers van KindvanAuti een stichting op te richten. KindvanAuti gaat per 6 februari 2019 verder als stichting. Oprichtster Nan Wormmeester: ‘Ik begon in 2012 met een middag bij mij thuis. Wij waren alle zes kinderen die opgroeiden bij ouders met een autismespectrumstoornis. Voor volwassenen die zijn opgegroeid bij ouder(s) met een vorm van autisme, is er niet of nauwelijks informatie of hulp beschikbaar. Terwijl de impact van het opgroeien met een ouder met een autismespectrumstoornis groot kan zijn.’ Voorzitter Freek Teunissen: ‘KindvanAuti heeft nu een website, organiseert in 5 plaatsen in Nederland lotgenotenbijeenkomsten, organiseert af en toe workshops en lezingen met experts, verzamelt en biedt informatie. We hopen dat we als stichting de ervaringsdeskundigheid van lotgenoten nog beter kunnen inzetten voor lotgenoten en hulpverleners. We hopen dat in de toekomst kinderen van ouders met (vermoedelijk) autisme eerder betere informatie krijgen.’ Arco de Graaff: ‘Als mensen bij KindvanAuti terechtkomen, hebben ze vaak jaren van onduidelijkheid achter de rug: ze weten dat er ‘iets’ is, maar de diagnose autismespectrumstoornis bij een ouder of allebei de ouders is vaak niet gesteld. Ik herinner me de eerste keer dat ik bij een lotgenotenavond kwam. Voor het eerst was ik in een ruimte met mensen die allemaal hetzelfde hadden ervaren. De herkenning was groot.’ Stichting KindvanAuti heeft geen winstoogmerk. Naast bijeenkomsten om onderling ervaringen uit te wisselen en kennis op te doen, wil de stichting in de toekomst mogelijk ook bijdragen aan onderzoek en aan informatie voor professionals. Er is behoefte aan oog voor de problematiek van kinderen van ouder(s) met autisme bij zorgverleners, wetenschappers en ggz-instellingen. Data en verslagen van bijeenkomsten, publicaties en meer zijn te vinden op www.kindvanauti.nl Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Bel of mail voor meer informatie met Nan Wormmeester 072-5621190 of

Help Mama Vita vooruit met het ING NL fonds!
Help Mama Vita vooruit met het ING NL fonds!

Hallo,

Wil je ons helpen? We zijn met Mama Vita (landelijk) geselecteerd voor een donatie van het ING Nederland fonds. Jij kunt ons helpen het hoogste bedrag te ontvangen door te stemmen. En geef het vooral door aan je eigen netwerk! Het donatiebedrag wordt totaal ingezet voor de regiobijeenkomsten en de Landelijke Dag!

Stem via de volgende link en meld je aan met naam en mailadres. Wij hebben tenminste 50 stemmen nodig om in aanmerking te komen. DANK JE WEL VOOR JE STEM EN AANDACHT!!!!

https://www.helpnederlandvooruit.nl/doel/stichting-mama-vita