Wie we zijn

 

Stichting Mama Vita, opgericht in 2010, is een netwerk voor moeders van kinderen met autisme.  Van een klein initiatief is de organisatie uitgegroeid tot een landelijk werkende stichting met ca. 300 aangesloten moeders (vriendinnen) en activiteiten in 19 regio’s.

Mama Vita brengt moeders bij elkaar en biedt hun ondersteuning, verbinding en netwerken. Tevens stimuleert Mama Vita de inzet van ervaringsdeskundigheid. Door de activiteiten en programma’s van Mama Vita groeien de moeders door naar actieve moeders die hun leven weer (beter) kunnen invullen en op deze wijze weer mee kunnen doen aan de maatschappij.

Mama Vita organiseert diverse activiteiten voor haar vriendinnen (moeders en regiomoeders) zoals:

  • Een jaarlijkse landelijke dag voor alle moeders
  • Maandelijkse regiobijeenkomsten, georganiseerd door regiomoeders
  • Regiomoederdagen voor de regiomoeders

Wil jij meepraten, kennis vergaren, inzichten en persoonlijk advies krijgen, ervaringen delen, steun vinden, bijeenkomsten bezoeken en je weer sterk voelen? Aarzel dan niet en word ook vriendin van Mama Vita.


Missie

Mama Vita wil verbinding en veerkracht creëren van en tussen moeders van kinderen met een vorm van autisme zodat ze zichzelf en hun kinderen de beste kansen kunnen bieden op een volwaardige plek in de samenleving.


Visie

Een duurzame en stabiele organisatie waarbij moeders actief en ‘bottom-up’ betrokken worden. De focus ligt hierbij op de kern rondom de behoeften van de aangesloten moeders. Hierin ligt het bestaansrecht van Mama Vita waarbij uitgangspunt is dat de organisatie flexibel en dynamisch is en dit ook blijft. Een netwerkorganisatie van moeders zelf.