Carapax it begeleid & creëert banen voor jongeren met ASS

Carapax it is een 'social enterprise' die vorig jaar is opgezet door  Addy Borst en Ronald van Vliet welke allebei vaders zijn van kinderen met autisme. MISSIE = "Wij hebben de missie om zoveel mogelijk mensen met autisme aan het werk te helpen en zoeken support om dit doel beter te kunnen behalen" 

De medewerkers in dienst bij Carapax in Gouda zijn mensen met autisme maar dat belet hen niet om expert te zijn binnen in hun vakgebied. Ze bieden perspectief in een "prikkel-arme" omgeving met dagelijkse begeleiding. Bij Carapax  it worden ad hoc veranderingen, haastklussen, stressvolle klantcommunicatie en dergelijke intern vertaald naar rustige, heldere en haalbare instructies en werkzaamheden een zogenaamde 'sociaal-emotionele firewall'.  Naast uitgebreide opleidingsfaciliteiten zijn er docenten en (job) coaches binnen de organisatie actief die de jongeren helpen en stimuleren met de ontwikkeling van vakkennis en vaardigheden.

Op het kantoor in Gouda staan nog een aantal verschillende vacatures en opties open.

Carapax it wil samen met Simac in de regio Eindhoven een nieuw competence center openen waarbij de doelstelling is (binnen 3 jaar) om veertig mensen met autisme een vaste IT baan aan te bieden.

Heb jij een kind die een MBO of HBO IT studie heeft gedaan (hoeft niet afgerond te zijn!) of weet je iemand die hiervoor in aanmerking komt kijk dan op de website van Caparax it.

www.carapaxit.nl 

gebouw Carapax it Gouda
gebouw Carapax it Gouda