Nieuwe regiomoeder Mama Vita, Sonja Toet uitgelicht!

Sonja Toet regiomoeder Alphen ad Rijn

Sonja Toet regiomoeder Alphen ad Rijn

Sonja Toet, regiomoeder Alphen aan den Rijn

Sinds december 2015 ben ik werkzaam als adviseur binnen Autismecentrum 2 Play. Hiervoor ben ik 17 jaar werkzaam geweest in de wijkverpleging.

Een mooi vak maar ik was zo toe aan een nieuwe uitdaging. Zoals iedere regiomoeder ben ik ook moeder van een kind met de diagnose autisme.

Het heeft mij persoonlijk gevormd tot wie ik nu ben en daar ben ik maar wat trots op. Het was een weg van vallen en opstaan maar ben wel altijd die moeder geweest die vooral de positiviteit wilde zien ook in de moeilijk dingen.

Mijn netwerk groeide gestaag, vond het altijd fijn mijn ervaringen te delen en andere moeders te inspireren en vooral ook met elkaar te verbinden.

Ik stond altijd goed in mijn eigen kracht en zag dat ik andere daar ook goed bij kon ondersteunen. Hoe fijn is het om elkaar te steunen in moeilijke tijde en elkaar vooral te blijven motiveren om het beste uit jezelf te halen en vooral ook uit je kind. Ik zie steeds meer dat hulpverleners en ouders elkaar steeds moeilijker kunnen vinden en daarin is ook nog zoveel winst in te behalen. Ik ben zeer dankbaar dat ik de rol van regiomoeder mag gaan vervullen en kijk uit naar wat er allemaal komen gaat.

Sonja heeft de rol van regiomoeder overgenomen van Penny Holloway die inmiddels verhuisd is naar Amerika om daar het geluk voor haar gezin te vinden. Samen met regiomoeder Frieda Verhage organiseert de regio Alphen ad Rijn elke maand bijeenkomsten met verschillende thema's; paardentherapie, onderwijs, thuiszitters en noem het maar op.