Maak kennis met de regiomoeder van Mama Vita Apeldoorn

Wie zijn toch die regiomoeders die elke maand namens Stichting Mama Vita bijeenkomsten voor moeders/verzorgsters met een kind (of kinderen) met autisme organiseren? Om deze toppers in het zonnetje te zetten, stellen wij regelmatig de regiomoeders uit 1 van onze meer dan 20 regio's aan jullie voor! Dit keer is het de beurt aan de regiomoeder van Apeldoorn.

Wie ben jij?

Hoi, ik ben Marieke Hädicke en ik ben 44 jaar.

Wat is jouw “lijntje” m.b.t. autisme?

Ik heb 3 kinderen die afgelopen jaren allemaal zijn getest op autisme. De oudste liep het eerst tegen problemen aan rondom school, huiswerk maken, schooluitval, depressie etc. De tweede volgde met vergelijkbare klachten en tenslotte ook maar onze jongste laten testen. Naast autisme hebben onze oudste en jongste ook ADHD en de middelste Gilles de la Tourette.

Wanneer en hoe ben jij regiomoeder geworden? En waarom? 

Eigenlijk om hetgeen te doen wat ik zo heb gemist in mijn zoektocht. Ik voelde dat ik ouders wilde bijstaan ‘aan de voorkant’ zeg maar. Als informatievoorziening (tips die wel werken), als steunpunt (soms is het leven even ondraaglijk) en gewoon als gezellige en veilige plek waar iedereen zich gewaardeerd voelt..

Wat heeft Mama Vita jouw gebracht?

Leuke nieuwe contacten met de moeders binnen de Mamavita groep Apeldoorn en daarnaast de gezellige en leervolle momenten met de andere regiomoeders. Ik heb Mamavita op de kaart gezet in Apeldoorn en dat voelt best goed. We zijn nu nog relatief klein in Apeldoorn, maar ik ben ervan overtuigd dat er nog veel meer ouders ‘achter de voordeur’ zitten te springen om handvatten en een luisterend oor m.b.t. de problemen die zij ervaren in de opvoeding van hun kinderen.

Welk advies/tip m.b.t. autisme is voor jouw kind/jullie gezin lifechanging geweest?

Wat ons echt heeft geholpen is:

liefdevol loslaten- de groei van je kind vlot vaak niet meer omdat je als ouders de weg van groei van je kind blokkeert. Je gaat als ouder zo hard knokken voor je kind (tot het bittere eind en verder), dat je zeg maar als een leeuwin over je welpen waakt.

Het nadeel is dat dit ons niks bracht, alleen maar frustratie en onzekerheid. Het heeft ons erg geholpen om liefdevol te leren loslaten. Minder regels te stellen, meer te leren vertrouwen op onze kinderen en dat er ups en downs bij horen omdat je daarvan mag leren in dit leven.

bestaansverandering- echt luisteren naar wat onze kinderen zeggen, niks meer invullen en sorry zeggen wanneer we in onze oude gewoontes vallen. Daarnaast meer aandacht besteden en ruimte geven aan wat wij als ouders leuk vinden, door voor te leven kijken onze kinderen hoe het gezellig en leuk is met elkaar.

Wat zou je in jullie regio willen veranderen m.b.t. autisme en waarom?

Ik zou graag zien dat leerkrachten/docenten zich meer verdiepen in autisme, zodat kinderen en jongeren zich meer gewaardeerd voelen op school.

En dan nu, even een snel rondje kort door de bocht!

Favoriete muziek? 

Pop muziek, rock op zijn tijd, dansmuziek, 90’s, hahaha eigenlijk van alles.

Favoriete boek? 

De jongen die alles voelde

Favoriete vakantieland?

Niet echt 1 land, ik houd enorm van rondreizen, liefst naar verre oorden en onbekende plekken

Favoriete gerecht? 

Pizza en sushi

Bijna niemand weet dat… 

Ik een echt paardenmeisje ben dat zo’n 5 keer per week bij m’n paard te vinden ben.

Wat wilde je vroeger worden?

Manager/ eigenaar van een chic hotel of straaljagerpiloot

Wat is jouw grootste droom? 

Dat ik met mijn eigen coachpraktijk nog meer jongeren en hun ouders kan bijstaan dan ik nu al doe en dat zij een mooi leven tegemoet gaan met veel zelfkennis, inzichten en liefde.

Guilty pleasure?

Chips en sushi

Favoriete quote?

Je mag dingen eerst ervaren (zonder beren op de weg te zetten bij voorbaat) en dan kijken wat je ervan vond.

Ben jij moeder/verzorgster van een kind met autisme dan ben je van harte welkom om een keer vrijblijvend langs te komen. Hierna vragen wij je “vriendin” van Stichting Mama Vita te worden voor € 30,00 in het jaar. Aanmelden via: apeldoorn@mamavita.nl