Een nieuw jaar met nieuwe regiomoeders

Een nieuw jaar met nieuwe regiomoeders ... ..

Binnen de Ronde Venen hebben we een nieuwe Mama Vita jaar en met 2 nieuwe regiomoeders. Wij zijn een enthousiaste regiomoeder op, die jammer Lustereigere verder gaat, met haar verhuizing. Zij heeft echter de afgelopen jaren veel werkzaamheden verricht op Mama Vita op de kaart te zetten hier in de omgeving. En met succes. Aan ons de schone taak dit te vervolgen samen met alle moeders, dat we elke maand om de tafel (of aan de borrel) zitten. Het aantal moeders dat elke maand aanwezig is, stijgt en is de samenstelling anderen, moeders komen en gaan. Wat opvalt is dat elke keer als nieuw moedersheel, de behoefte aan informatie, kennis en de bijbehorende emotie enorm groot is. Evenals de herkenbaarheid van ieders ervaring. Precies natuurlijk waarvoor Mama Vita er is :). Elke thuissituatie is weer anders, we leren allemaal van elkaar, maar we hebben 1 ding gemeen, we willen graag het beste voor ons gezin en hebben daar heel veel voor over. Dat vind ik mooi om te zien en daar draag ik graag mijn steentje toe bij. En natuurlijk dat internet is, we hebben elkaar geserveerd en allemaal graag wil, zitten we vol vragen. In elke levensfase van ons autistisch soort (kinderen) is er weer nieuw thema 's te rijzen. Er is veel hulp en er zijn veel vormen, maar dat moet een keer een zoektocht zijn in dat dat moet uitvinden en uitdragen. Deel aan tafel onze verhalen uiten, hebben we daarom voor 2019 bedacht dat we per maand een thema centraal stellen. Iemand (of een groepje) bereidt het voor en we hebben na een hele jaar over het onderwerp over de slag te gaan, of naar een gast / spreker te luisteren. Wil ook al zijn we allemaal anders en is de situatie overal anders, de thema ' s komen eigenlijk min of meer gelijk. Voor de gezelligheid hebben we er een hapje en een drankje bij en wisselen we deze (soms) serieuze avonden met het thema'hoe verwen ik mezelf '? Vorig jaar hebben we hier al met veel plezier een start mee gemaakt en ook dit jaar gaan we op zoek naar het juiste adres voor broodnodige verwen en laat momenten ... laat 2019 dus maar komen :)! de thema's komen eigenlijk min of meer gelijk. Voor de gezelligheid hebben we er een hapje en een drankje bij en wisselen we deze (soms) serieuze avonden met het thema'hoe verwen ik mezelf '? Vorig jaar hebben we hier al heel veel plezier een start mee gemaakt en ook dit jaar gaan we op zoek naar het juiste adres voor broodnodige verwen en laat momenten ... laat 2019 dus maar komen :)! de thema's komen eigenlijk min of meer gelijk. Voor de gezelligheid hebben we er een hapje en een drankje bij en wisselen we deze (soms) serieuze avonden met het thema'hoe verwen ik mezelf '? Vorig jaar hebben we hier al met veel plezier een start mee gemaakt en ook dit jaar gaan we op zoek naar het juiste adres voor broodnodige verwen en laat momenten ... laat 2019 dus maar komen :)!

Regiomoeder Nienke Hoogenstraaten