AANMELDEN Landelijke Dag 28 mei 2016

klikken op Aanmelden

Landelijke Dag Mama Vita  “EENHEID IN DIVERSITEIT”

Mama Vita organiseert zaterdag 28 mei a.s. de 5e editie van onze Landelijke Dag in Soesterberg. Het thema dit jaar is “EENHEID IN DIVERSITEIT”. Op deze dag willen wij alle moeders in het zonnetje zetten en zijn er tal van leuke en informatieve activiteiten. De locatie is  een oud klooster waarbij de mogelijkheid is om binnen en buiten te vertoeven.  Tevens hebben wij de hele dag een informatiemarkt met standhouders op het gebied van Autisme.

PROGRAMMA

Inloop met koffie/thee en wat lekkers vanaf 09.30 uur

Ochtendprogramma van 10.00 uur tot 13.00 uur (met een half uur pauze);

 • Inge Verstraete “ouders in hun kracht bij onderwijs en ASS”
 • Audrey Sahupala "maatwerk in onderwijs"
 • Dr. Martine Delfos en Dr. Norbert Groot “game verslaving"
 • Concert jongeren Papageno huis
 • Marian Bruijnzeels “Autisme beleving” ervaringsdeskundige en begeleider ABC circuit

Lunch 13.00 uur t/m 14.00 uur

Middagprogramma van 14.00 uur tot 16.00 uur (met pauze tussendoor);

 • Workshop Jij als opvoeder met Edith Steijns en Birgit Steijns
 • Workshop Tai Chi met Audrey Sahupala
 • Workshop Action Painting met Claudette Nouris
 • Workshop Game-n-fit met Monique van der Lans
 • Workshop Muziektherapie met Mathieu Pater van het Papageno huis
 • ABC Belevingscircuit met Marian Bruijnzeels en Jasper Kok-Roosjen

:-) Voorkeur voor een workshop kan je aangeven bij de bestelnotities bij het afrekenen (max 3 workshops) .

Leuke extra is de photobooth waarbij je alleen of met een vriendin(nen) een leuke foto kan maken als aandenken!

Afsluiting van 16.00 uur tot 17.00 uur

Muziek onder het genot van een hapje en een drankje met junior DJ Tim

Standhouders; ACIC Hilversum, Qigong massage Sabine Baeyens, Muisje Sensitief, Papageno huis, NVA/Balans, Webchair, autorijschool Blik op Autisme, Linx-app, Mentionem Zorgburo, boekenverkoop Dr. Martine Delfos en Dr. Norbert Groot, kindertherapeut Edith Steijns, ervaringsdeskundigen Gijs Horvers en Jellienke Winters, IQ Coaches, Het Jagerhuis, Stichting Horison en Scrivo Media.

Praktische informatie Landelijke Dag

Wanneer

zaterdag 28 mei 2016

Waar

conferentiehotel Kontakt der Kontinenten

Amersfoortsestraat 20, 3769 AS Soesterberg

Parkeren

gratis parkeerplaatsen dichtbij de locatie

Kosten deelname

Voor Mama Vita leden ad euro 10,00 per persoon en voor niet leden ad euro 15,00 per persoon

Station / Bus

vanaf station Amersfoort 10 min met de bus (4x per uur)

Dieet wensen

er wordt rekening gehouden met verschillende dieetwensen (vegetarisch, glutenvrij)

Aanmelden

aanmelden via de website en betaling met ideal  (bovenaan dit bericht)

Vragen/opmerkingen

Landelijk Coördinator Mama Vita, Claudette Nouris

Telnr 06-53524006 / mailadres = claudette@stichtingmamavita.nl

Omschrijving workshops

Workshop ‘Jij als opvoeder’ = Wat is jouw kracht als opvoeder en wat zijn passende grenzen in de opvoeding. Waar begrens je je kind en waar geef je het de ruimte. De zoektocht naar de juiste grens is vaak een bron van frustratie en een uitdaging. Zeker in het begeleiden van een kind met autisme. De vraag is wanneer en waarom verlaat jij je eigen comfort zone? Op dat moment begrens je namelijk niet meer vanuit kracht. Beleef en ontdek jouw eigen antwoorden!  Edith Steijns is auteur van ‘De volgende stap in opvoeden’ –balans, thuis en op school-. Samen met Birgit begeleidt zij ouders en leerkrachten vanuit Treen je Breen.

Tai Chi / Yoga  = Tai Chi Chuan is een Chinese bewegingsleer waarbij je door ronde, vloeiende en harmonieuze bewegingen je lichaam ontwikkelt naar een hoger niveau van gezondheid. Audrey Sahupala is voorzitter van Mama Vita, is cranio sacraal therapeute, eigenaar van ACIC Hilversum en geeft yogalessen bij yogacentrum Ananda in Hilversum.

Action Painting = Dit houdt in dat je impulsief gaat schilderen, druppelen en gooien met verf. Ontspan en laat je gedachten de vrije loop. Een schilderij ontstaat vanzelf.....Onder begeleiding van Landelijk Coördinator Mama Vita Claudette Nouris.

Game-n-fit =  De kern is het plezier om samen met anderen op een ontspannen manier weer eens lekker te spelen door middel van games.  Tennissen, golfen, skiën lekker in beweging. Of op een rustige manier werken aan balans met yoga, darten of bowlen. Iedereen kan meedoen en per game spelen twee mensen tegelijk. Omdat het best inspannend kan zijn is het juist fijn als er aardig wat mensen zijn zodat je kan wisselen. Het Game-n-fit concept is ontwikkeld door regiomoeder Monique van der Lans uit Oosterbeek.

Muziektherapie = Mathieu Pater geeft muziektherapie aan de jongeren in het Papageno huis in Laren. Hij legt uit wat muziektherapie kan betekenen voor onze kinderen en heeft een aantal instrumenten mee waar je mee aan de slag kan gaan. Muziektherapie van Papageno is een middel om het kind te bereiken, nieuwsgierig te maken of te motiveren. Maar ook om een veilige sfeer te scheppen waarin het kind zich vrij kan uiten. Muziek haalt kinderen met autisme uit hun isolement, bevordert hun sociale vaardigheden en verbetert zo de kwaliteit van leven.

Gezond eten, gezond leven = Met een powerpoint, proeverijtjes en heel veel interactie vertelt voedingscoach en moeder Charlotte Meynen alles over “gezond eten en gezond leven” .  Je kunt een leerzame workshop op maat verwachten, waarvan je altijd wel wat opsteekt. En, wellicht breng je een verandering in je eetpatroon aan.

ABC belevingscircuit = Tijdens het officiële Autisme Belevings Circuit van Autisme Centraal, krijg je opdrachten die uitdagen om uit jouw comfort zone te stappen. Na onze uitleg word je je bewust van je onbewuste processen. Je gaat proeven, voelen, horen en zien wat mensen met autisme kunnen beleven en krijg je beter inzicht om hier mee om te gaan. Onder begeleiding van ervaringsdeskundigen Marianne Bruijnzeels en Jasper Kok-Roosjen van Ontdek Autisme uit Zwolle.

Omschrijving Sprekers

Dagvoorzitter en moeder Lieke Lamb = Trendwatcher Lieke Lamb is mede-eigenaar van Bureau Trendwatcher.com, dat zich richt op trends en innovaties. Zij houdt zich als trendwatcher, spreker en columniste al vele jaren bezig met de veranderingen in de maatschappij en de invloed daarvan op de verschillende sectoren en branches.

Inge Verstraete = Inge is autismespecialist VO, Consulent passend onderwijs bij het samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland en eigenaar van Edu-support. Een centraal thema in haar werk is het vertalen van de kennis en ervaringen van kinderen, jongeren, ouders en begeleiders, naar praktische handelingsgerichte oplossingen. Vanuit haar eigen onderneming Edu-support geeft zij teamtrainingen op maat, ontwikkelt zij educatieve methodes en biedt zij consultatie en advies in het voortgezet onderwijs, mbo en hbo op het gebied van leerlingen en studenten met specifieke zorg- en onderwijsbehoeften.

Dr. Martine Delfos =  Dr. Martine France Delfos studeerde eind jaren zestig klinische research psychologie en begin jaren negentig Franse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Utrecht. In 1999 promoveerde zij op een psychologisch en letterkundig onderzoek over rouwverwerking bij Franse schrijvers. Zij is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker, klinische psychologie, en is vervolgens in de praktijk gaan werken sinds 1975. Daar heeft ze langdurig ervaring opgedaan in het diagnosticeren en behandelen van kinderen, jeugdigen en volwassenen. Zij is onder andere gespecialiseerd in relatietherapie, autisme, traumaverwerking en eetstoornissen. Vanaf 1994 verzorgt zij, naast haar therapeutische praktijk, nascholing aan psychologen, psychiaters, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders. In 1997 richtte zij het PICOWO op: Psychologisch Instituut voor Consultatie, Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek om haar researchwerk vorm te geven.

Dr. Norbert Groot = Ir. Norbert Groot studeerde begin jaren negentig aan de landbouwuniversiteit van Wageningen. Na zijn studie, sinds 1996, werkt hij in de gehandicaptensector. Zijn belangstelling werd daarbij direct getrokken door mensen met autisme. In 1997 studeerde hij een jaar lang neuropsychologie aan de universiteit van Utrecht en in 2004 deed hij een postdoctorale opleiding ‘Ethiek van de zorgsector’ aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen. Van 2002 tot 2005 werkte hij bij het Dr. Leo Kannerhuis, een gespecialiseerd behandelinstituut voor mensen met autisme. Sinds tien jaar werkt hij in Ecuador, waarbij hij zich sinds 2005 vooral richt op het opbouwen van autismehulpverlening. Sinds 2007 werkt hij samen met Dr. Martine Delfos. Uit deze samenwerking is een onderzoek tot stand gekomen naar de intuïtieve kennis van ouders van kinderen met autisme. Het boek “Autisme vanuit een ontwikkelingsperspectief” is het resultaat van het tweede deel van het onderzoek.

Marian Bruijnzeels = Marian Bruijnzeels is gehuwd en moeder, heeft jarenlange werkervaring op HBO niveau en heeft autisme. Hoewel de diagnose pas op latere leeftijd werd gesteld, is haar autistische manier van denken altijd aanwezig en merkbaar geweest. Marian neemt je in haar lezingen en presentaties (o.a. het Autisme Belevings Circuit) graag mee in de wereld van autisme. Hierbij gebruikt zij haar eigen ervaringen, ervaringen binnen haar gezin en onderbouwt zij de praktijk met diverse theorieën. Ontdek Autisme met Marian!