Prikkelpoli UMC & Balans West-Braband

Prikkelpoli UMC & Balans West-Brabant

Geachte relatie,

De prikkelpoli van het UMC Utrecht wil graag nieuwe diagnostiek en behandeling ontwikkelen voor kinderen met autisme, maar heeft daarbij jouw hulp nodig.

Ze willen de focusgroep die gevormd wordt uit ouders, graag begin november bij elkaar laten komen op een locatie in West-Brabant.

Vind je het leuk om mee te denken, reageer dan uiterlijk 31 oktober 2016 via de mail naar Dorinde van Andel: d.m.vanandel@umcutrecht.nl

Veel kinderen met autisme en andere ontwikkelingsstoornissen geven aan moeite te hebben met het verwerken van prikkels uit de buitenwereld. We denken dat dit voorkomt uit een verstoorde ontwikkeling van prikkelverwerking in de hersenen. Deze verstoorde prikkelverwerking zien we terug in het gedrag en in het functioneren van de kinderen binnen bijvoorbeeld het gezin of op school. We zijn bezig een nieuwe diagnostiek en behandeling te ontwikkelen die gericht is op de prikkelverwerking bij kinderen in het brede autisme spectrum en aanverwante stoornissen. Wat ontbreekt is een goed instrument om effecten op deze specifieke symptomen te kunnen meten met aandacht voor individuele verschillen tussen kinderen met autisme spectrum stoornissen.

 Wij, onderzoekers van de afdeling Psychiatrie van het UMC Utrecht, willen daarom een vragenlijst instrument ontwikkelen vanuit persoonlijke informatie en beleving van ouders van kinderen met een autisme spectrum stoornis. Als eerste stap willen we ouders graag vragen stellen over hun inzichten en ervaringen door middel van een gestructureerd interview tijdens een focusgroep. De focusgroep is eenmalig en zal circa 1,5-2 uur duren. We nemen de gesprekken graag op, zodat we het later goed kunnen uitwerken. Na het uitwerken worden de opnames gewist en niemand anders dan de onderzoekers van dit project krijgt de opname te horen.

Alvast bedankt voor je hulp!

Met vriendelijke groet,

Dorinde van Andel

---------

Met vriendelijke groet,

Inge Vandicke

Secretariaat Balans West-Brabant

Landelijke Oudervereniging Balans afdeling West-Brabant. Balans is de vereniging voor ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen die hen belemmeren bij leren en/of gedrag zoals dyslexie, dyscalculie, ADHD, ADD, ASS, MCDD, ODD, CD, DCD en NLD.

E   balanswestbrabant@ziggo.nl                                                                                                             I   www.balansdigitaal.nl                                                                                                                       Fwww.facebook.com/BalansWestBrabant