MijnEigenPlan app weekplanning

Wat is MijnEigenPlan?

De MijnEigenPlan website samen met de app op jouw telefoon of tablet ondersteunen je bij je dagelijkse routine!

Via je eigen omgeving op mijneigenplan.nl maak je een weekplanning. Je geeft daarin aan wanneer je een melding wilt krijgen. Ook kun je hulpjes toevoegen. Daardoor kun je bij de activiteit precies zien wat je moet doen. Deze hulpjes bestaan uit (gesproken) tekst, afbeeldingen, stappenplannen of video’s.

Door de app krijg je via je telefoon seintjes en krijg je de hulpjes in beeld. Door speciale stickers te gebruiken, krijg je op de juiste plek het juiste stappenplan te zien.

Met MijnEigenPlan heb je een praktisch hulpmiddel dat je meteen kunt gebruiken!

Lees verder over hoe het werkt

Structuur voor je gezin

De familie Joustra gebruikt MijnEigenPlan voor hun zoon Jurjen. Met een duidelijke dagstructuur krijgt Jurjen de voorspelbaarheid die hij nodig heeft.

We hebben een animatie gemaakt over hoe je het beste kunt beginnen met structuur in je gezin, klik hier om deze te zien.

Professional? Klik hier!

Structuur voor jezelf

Mirjam gebruikt MijnEigenPlan om een beter overzicht te krijgen over haar dag en om beter 'Nee' te kunnen zeggen.

MijnEigenPlan helpt haar en geeft haar veel rust.

Onder andere in gebruik bij:

Voor wie is het bedoeld?

MijnEigenPlan is bedoeld voor iedereen die af en toe wat hulp nodig heeft bij dagelijkse handelingen. Denk aan vaste handelingen als opstaan, ontbijten en naar school of het werk gaan. Of huishoudelijke handelingen of taken op het werk. Dit kan voor iemand zijn die snel dingen vergeet of overslaat, of bij complexe taken extra hulp kan gebruiken door een handeling uit te splitsen in losse stappen.

MijnEigenPlan is helemaal aanpasbaar op de individuele persoon!

Méér zelf doen

Natuurlijk kun je met de agenda-app op een telefoon herinneringen krijgen. MijnEigenPlan doet meer. Met afbeeldingen en video’s kun je een taak of handeling verduidelijken.

Hulpjes op het juiste moment

Ingewikkelde handelingen splits je op in overzichtelijke stappen. De MijnEigenPlan-app zorgt dat je de aandacht bij je taak houdt: een agenda-herinnering veeg je snel weg. Bij MijnEigenPlan kun je aangeven dat je een taak echt actief moet afvinken. Met MijnEigenPlan herinnert jouw telefoon je niet alleen aan wat je moet doen, maar helpt het je ook om steeds zelfstandiger te worden.