Congres Biovitaal 17 juni 2017

In het kader van uitwisseling van wetenschappelijke inzichten nodigt BioVitaal u graag weer uit voor ons 14e congres van 17 juni 2017 met dr. William Shaw (USA) en prof. dr. Aalt Bast als sprekers. Omdat een spreker van het kaliber van dr. Shaw niet alle dagen in Nederland is, wil BioVitaal hem ruim de gelegenheid geven om te spreken; dr. Shaw is derhalve de hoofdspreker op ons congres.

Dr. William Shaw
William Shaw (Ph.D.) is directeur van The Great Plains Laboratory Inc USA. Dr. Shaw is een bekende, internationaal gerespecteerde onderzoeker die beschikt over een buitengewone mate van biochemische en medische ervaring en kennis. Dr. Shaw's onderzoek is gewijd aan het begrip van biochemische invloeden op gezondheid en welzijn. Hij behaalde een doctoraat in de biochemie en de menselijke fysiologie van de Medische Universiteit van South Carolina en is board certified op het gebied van de klinische chemie en toxicologie door de American Board of Clinical Chemistry. Hij is auteur van Biologische Behandelingen voor Autisme en PDD en Autisme: Beyond the Basics, en is de stiefvader van een kind met autisme. Hij heeft duizenden ouders, artsen en therapeuten geholpen het leven van mensen met chronische ziekten met succes te verbeteren. Zijn lezingen bieden waardevol inzicht in de mechanismen en factoren die betrokken zijn bij de manifestatie en de diagnose van chronische ziekten zoals autisme spectrum stoornissen (ASS), AD (H) D, Gilles de la Tourette, depressie, fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom.

"Metabolic Factors and their Effect on Mental Health - Part I"
The most common metabolic conditions contributing to the symptoms of patients with psychiatric disorders will be presented. Practitioners will discover how to identify, analyze, and treat these conditions to achieve an optimal clinical patient response. Topics to be discussed will include how abnormal pathology of the gastrointestinal tract, digestive disorders, and inborn errors of metabolism can negatively affect mental health. An important focus of the presentation will be the analysis and interpretation of specialized laboratory testing.

"Metabolic Factors and their Effect on Mental Health - Part II"
Continuing with the topic of underlying metabolic conditions affecting mental health, the following additional topics will be presented: nutritional deficiencies, vitamin D deficiency, immune dysfunction, viral infections, amino acids imbalance, fatty acid deficiency, food sensitivities, and copper/zinc imbalance.

"Usefulness of Biochemical Markers in the Diagnosis and Treatment of Autism, AD(H)D and Other Neurodevelopmental Disorders"
This presentation outlines the biochemistry of the most common genetic and metabolic causes of autism, pervasive developmental disorder, attention deficit / hyperactivity disorders, and more. Dr. Shaw will discuss how certain metabolites -- detected in urine -- contribute to behavioral, neurological, and physical dysfunctions. Cutting-edge science relating to the discovery of oxalates as an underlying contributor of the symptoms of autism spectrum disorders, as well as other chronic disorders will be presented. Oxalates relate to organic acids that can be measured in the urine and have far-reaching effects physically, behaviorally, cognitively, and developmentally.

Other critical points in this discussion include: purine disorders, abnormal levels of gastrointestinal microorganisms, vitamin and nutritional deficiencies, food allergies, industrial pollution, heavy metals toxicity, and mineral imbalances.

Prof. Dr. Aalt Bast
Vakgroep Farmacologie en Toxicologie
Faculty ofHealth, Medicine and Life Sciences
Dean Campus Venlo
Universiteit Maastricht

Prof. Bast zal kort de eerste onderzoeksresultaten van het onderzoek dat de Universiteit Maastricht heeft verricht naar de verschillen in toxiciteit van diverse metabolieten van vitamine B6 toelichten; het klinische en belangrijkste deel van de dit onderzoek moet echter later dit jaar nog worden voltooid. Prof. Bast zal op ons congres voornamelijk spreken over nieuwe, recente inzichten in hormese en het belang van hormetische processen voor onze gezondheid (adaptatie aan stress, toxines, radicalen e.d.).

Dit 14eBioVitaal-congres zal plaatsvinden op zaterdag 17 juni 2017, in de Bach 1+2 zaal van Hotel & Congrescentrum DE REEHORST, Bennekomseweg 24, 6717 LMte Ede (op circa 150 meter loopafstand van het NS-Station Ede/Wageningen), met bij benadering de volgende tijdsplanning:

AANMELDEN:

  • 09.15 – 09.30: Ontvangst met koffie en thee
  • 09.30 – 09.35: Opening
  • 09.35 – 15.00: Lezingen Dr. William Shaw USA
   Metabolic Factors and their Effect on Mental Health – Part I
   Metabolic Factors and their Effect on Mental Health – Part II
   Usefulness of Biochemical Markers in the Diagnosis and Treatment of Autism, AD(H)D and Other Neurodevelopmental Disorders
   De lezingen van dr. Shaw zullen circa van 10.45 – 11.00 uur voor een koffiepauze en van12.00 – 13.00 uur voor een gevarieerde lunch worden onderbroken. Tijdens de lunch is er sfeervolle, live harpmuziek.
  • 15.00 – 15.15 uur Koffie en theepauze
  • 15.15 – 16.30 uur Lezing Prof. Aalt Bast
   Vitamine B6
   Hormesis
  • 16.30: gezellige afsluiting met drankje en hapje (Brasserie Valentino)
  • U kunt zich per e-mail info@biovitaal.nl bij ons aanmelden voor dit congres. Voor de kosten voor deelname (inclusief koffie, thee, lunch, parkeermuntje, garderobe vragen wij een bijdrage van € 85,00 per persoon. Na ontvangst van uw aanmelding zenden wij u een factuur en routebeschrijving toe.
  • Pas na ontvangst van uw betaling, is uw deelname definitief. Op 17 juni worden aan de zaal géén toegangsbewijzen meer verstrekt; aanmelding vooraf is derhalve noodzakelijk.
  • N.B.: Om het milieu te ontzien zullen wij op dit congres géén papieren syllabus verstrekken. De syllabus zal op onze website www.biovitaal.nl worden geplaatst en met een inlogcode door u gedownload kunnen worden. Tijdens de lezingen kunt u de syllabus ook op uw tablet of laptop via het draadloze netwerk van De ReeHorst inzien.
  • Speciale dieetwensen voor de lunch (bijvoorbeeld glutenvrij) kunt u bij ons opgeven bij uw aanmelding.