NSGK jongeren coach

NSGK Jongerencoach iets voor jouw kind?

NSGK wil met haar project NSGK Jongerencoach jongeren aanmoedigen hun volle potentieel te benutten en hun weg te vinden in de maatschappij. Vrijwillige coaches begeleiden de jongeren bij het maken en realiseren van hun persoonlijke toekomstplannen. De ambitie van NSGK Jongerencoach is om de eigen regie van jongeren te vergroten door stappen te ondernemen met betrekking tot hun zelf geformuleerde doelen. Wil jouw kind ontdekken wat hij kan en wil met zijn leven? Lees dan verder.  

 

Hoe werkt NSGK Jongerencoach?

NSGK Jongerencoaches werken met jongeren aan vier vragen: Wie ben je? Wat wil je? Hoe kun je dat realiseren? Wie kunnen jou daarbij helpen? Jongeren gaan samen met hun coach aan de slag om dat te ontdekken. Of het nu gaat om een baan zoeken, het vinden van een geschikte studie, sociale contacten of vrije tijd. De jongere bepaalt zelf wat voor hem of haar belangrijk is en welke mensen hij wil betrekken om zijn plannen een stap verder te brengen.

 

Voor wie is NSGK Jongerencoach?

NSGK Jongerencoach is er voor eigenzinnige jongeren, ongeacht welke beperking, tussen de circa 15 en 30 jaar in heel Nederland die aan hun toekomst willen werken.

 

Wat is er bereikt?

Tot nu toe zijn ruim 30 jongeren gecoacht, ook al diverse jongeren met autisme.

Uit evaluatie blijkt dat jongeren stappen maken op verschillende gebieden: ze krijgen meer zelfvertrouwen, zijn doelgerichter aan de slag met hun toekomst, creëren meer sociale contacten en/of hebben een meer bevredigende daginvulling op het gebied van vrije tijd, werk of dagbesteding.

 

Wat kost een NSGK Jongerencoach?

Voor de ondersteuning door de coach gedurende maximaal een jaar betaal je een bijdrage van € 100 euro. Je hoeft deze bijdrage niet te betalen als jij op jouw beurt je hulp aanbiedt aan iemand bij jou in de buurt ter waarde van dit bedrag. Misschien ken je iemand die jouw hulp kan gebruiken of is er vrijwilligerswerk dat aansluit bij jouw kwaliteiten. Samen met je coach ga je bedenken wat het beste bij je past en hoe je dat kunt organiseren.

 

“Als moeder van drie kinderen met autisme en Mama Vita regiomoeder weet ik wat een uitdaging het is om je kinderen te begeleiden naar volwassenheid. Daarom ben ik NSGK Jongerencoach geworden. Ik zie dat het voor jongeren fijn om is om met iemand die niet je ouder of verzorger is, maar wel open luistert naar je wie je bent en wat je wilt, te werken aan je toekomst. Een NSGK Jongerencoach is iemand samen met jou kijkt naar jouw kwaliteiten en waar jij blij van wordt. Die samen met jou kijkt naar wat wél kan. Niets is onmogelijk.”

Denise van Wassenberg (Mama Vita regiomoeder Barneveld/Wageningen)