Openbare bijeenkomst Ronde Venen 21 maart 2017

Openbare bijeenkomst Ronde Venen 21 maart 2017

Regiomoeder Charlotte Meyen heeft op dinsdagavond een openbare bijeenkomst georganiseerd waarbij de officiële opening van de nieuwe locatie in gebruik werd genomen en gevierd. De broedplaats is een algemene ruimte van de stichting Timbaan de Baat in Vinkeveen waarbij verschillende instanties gebruik mogen maken van de lokalen zoals de bibliotheek en een dagbestedingscentrum voor jongeren met een beperking. Het thema van de avond was om uit te leggen wat autisme is. Tijdens de introductie van Charlotte kreeg ze een bos bloemen aangeboden van de Gemeente Ronde Venen voor haar participatie in deze gemeente. Daarna kwamen Saskia Buma met haar zoon Merlijn Goldsack vertellen in interview stijl wat autisme inhoud voor Merlijn. Iedereen was onder de indruk van de uitleg die de jonge Merlijn kon overbrengen met goede voorbeelden. Als afsluiter van de avond heeft Jasper en Otto van Ontdek Autisme een lezing gegeven over brainblocks en mochten de deelnemers een aantal onderdelen van het ABC circuit beleven. Met de uitleg en het interactieve onderdeel konden de deelnemers terug kijken op een geslaagde avond.