Bijeenkomst Mini Maatschappij 13 juni Den Haag

Stichting de Mini-maatschappij Gewoon Anders organiseert op donderdag 13 juni 2019 Lezing: “Schooltrauma bestaat niet! Of toch wel?”

Door: Anton Horeweg, leerkracht,

gedragsspecialist Natasja Hoogerheide, intern begeleider basisschool en ervaringsdeskundige • “Kinderen met ‘probleemgedrag’ willen het ook gewoon goed doen. Het lukt hen alleen (nog) niet”. • “Maak van een mug een vlinder, vrijheid, denken in mogelijkheden, van kwetsbaarheid naar kracht”.


Anton Horeweg wist al heel vroeg dat hij leerkracht op een basisschool wilde worden. Dat is hij inmiddels al 34 jaar. Tijdens zijn stages kwam hij erachter een zwak te hebben voor kinderen die niet het vermogen hadden rustig in hun bankje te zitten. Deze kinderen, die liever door de klas stuiterden dan op hun stoel te zitten, wilde ik helpen toch hun schooltijd goed te volbrengen. Natasja Hoogerheide is intern begeleider op een reguliere basisschool, voormalig bestuurslid van de Stichting Leven Met Autisme en ervaringsdeskundige ouder van een tienerdochter en een zoon met autisme/MCDD en een angststoornis. Zowel thuis als tijdens haar werk komt ze in aanraking met bijzondere kinderen, kinderen met een verhaal.


Aanvang : 13 juni 2019, 19.15 uur (zaal open 18.45 uur) Pauze : 20.00 – 20.15 Einde : 21.30 uur Adres : De Grote Keizer; Loosduinse Hoofdstraat 563 (2e etage) Plaats : Loosduinen (Den Haag)


Entreeprijs : € 16,- inclusief koffie en thee * Professionals betalen € 28,- excl. BTW * Bij minder dan 10 deelnemers wordt de lezing naar een latere datum verplaatst. Reserveren vooraf is wenselijk i.v.m. de zaalbezetting. Aanmelden kan via dit e-mailadres: info@mini-maatschappij.nl Voor meer informatie: www.mini - maatschappij.nl