Landelijke Dag 2022

LANDELIJKE DAG MAMA VITA   

ZATERDAG 25 JUNI 2022

 

 Fantastisch nieuws! Na 2 turbulente coronajaren zijn wij zeer verheugd om weer een Landelijke Mama Vita Dag te kunnen organiseren, te weten op zaterdag 25 juni a.s. in congrescentrum Peoples@places in Culemborg. Wij hebben een divers en interessant aanbod van sprekers tijdens het ochtendprogramma en na een uitgebreide lunch kun je kiezen uit 8 verschillende workshops.

 

Kom ook gezellig kennismaken met alle andere moeders om te genieten van deze speciale dag waarin kennis, informatie, empowerment en verbinding centraal staan!

 

Programma

09.30 uur – 10.00 uur           inloop met koffie en iets lekkers

10.00 uur  - 10.10 uur            welkomstwoord door voorzitter Manon Wennink

 

10.10 uur – 11.30 uur            Trauma met Marjon Kuipers

11.30 uur – 11.45 uur            koffie/thee break

11.45 uur – 12.30 uur            Super Anders met Maya Lievegoed

 

12.30 uur – 13.30 uur            uitgebreide luxe lunch

 

13.30 uur – 15.30 uur            workshops (2x workshops naar keuze van 1 uur)

Onderwijscafé

Creatief café

Challenge zet je zelf op 1!

Gentle Yoga

Autisme paspoort

Paardencoaching

ASS en relaties

Gezichtsverzorging en make up

 

15.30 uur – 17.00 uur            gezellige afsluiting met borrel, hapje en muziek

 extra’s Photobooth en stoel masseurs

 

Sprekers ochtendprogramma

 

Marjon Kuipers Autisme Acedemie

De Autismeacademie van Auticomm is gespecialiseerd in autisme & communicatie en autisme & overprikkeling met als drijvende kracht Marjon Kuipers en haar team van ervaringsdeskundige trainers & coaches. Zij zijn betrokken bij diverse autisme projecten rondom beeldvorming autisme.
Hun visie en werkwijze is ontwikkelingsgericht. Marjon is ervaringsdeskundige en moeder van een volwassenen zoon met autisme.
Marjon haar wens is een Autismevriendelijk! Nederland en heeft hiervoor in 2008 de intentie Autismevriendelijk! in het leven geroepen.

https://www.autismeacademie.nl/

 

 Maya Lievegoed

De Bende van Super-Anders (‘The Gang of Extra-Able’) is ontstaan nadat Haim Dror en Maya Lievegoed besloten om een boek te schrijven over een kernelement van 'TINO'. Deze methode, die Haim ontwikkelde en Maya in Nederland introduceerde, is gericht op het vinden en benutten van ‘niet-herkende kennis’. Deze kennis is een potentieel dat iedereen vanzelf, maar onbewust, verzamelt. 

Een crisis of beperking kan dit proces versterken. De TINO methode wordt door middel van diverse programma’s al veelvuldig ingezet, zowel in het bedrijfsleven als voor publieke en maatschappelijke organisaties, waaronder zorg- en onderwijsinstellingen. De schrijvers hopen met het boek hun systematische kijk op alles wat onder gemiddeld is en de bijzondere potentie die daar juist door ontstaat, normaler te maken. Want of je nu een jongere, volwassene, organisatie of bedrijf bent, je hebt altijd niet-herkende kennis om te ontdekken én in te zetten. Bijvoorbeeld om vraagstukken mee op te lossen, beleid te verbeteren of om nieuwe producten of diensten mee te ontwikkelen. Het gebruik ervan is trouwens ook efficiënter, omdat je benut wat er al ís. Zie het als een soort ‘duurzaamheid van mensen’.
Kijk voor meer informatie over TINO en de achtergrond van onze organisatie op www.humints.com

 

 Workshops middagprogramma 13.30 uur t/m 15.30 uur

 

Onderwijs cafe

In het onderwijscafe kan je kennis en informatie halen over onderwijs en zorg.

De medewerkers en ervaringsdeskundigen van Balans Joli Luijckx, Karin van Ooijen en Jazz Magdelijns geven een presentatie over Passend onderwijs en is er de mogelijkheid om persoonlijke vragen te stellen. https://balansdigitaal.nl/?s=passend+onderwijs

 

Creatief cafe

In het cafe kan je lekker creatief aan de slag gaan met mandala tekenen, hout branden of het maken van een moodboard. Of gewoon zelf een mooie tekening maken.

Wij zorgen dat er voldoende materialen liggen waarmee je fantasie wordt geprikkeld.

 

Zet jezelf of 1!

Renske de Gee van de Autimom Academy gaat met jou aan de slag om de juiste prioriteiten te stellen. Bewustwording van alle acties en zo meer tijd overhouden om voor jezelf te zorgen en houden. “Inmiddels ben ik al ruim 12 jaar moeder en heeft mijn oudste zoom, Thijs autisme. Ik heb net als veel andere moeders, die een kind hebben, dat anders is geworsteld met mijn eigen emoties, getwijfeld aan mezelf of ik wel een goede moeder ben. Of het gedrag dat mijn kind vertoont, niet mijn schuld is. Drie keer heb ik tegen een burnout aan gezeten, omdat ik alleen maar bezig was met de zorg voor mijn kind en mijn gezin.”

https://www.autimomacademy.nl/

 

Gentle Yoga

Gentle Yoga is een zachte en toegankelijke vorm van yoga, bijvoorbeeld geschikt bij (chronische klachten), vermoeidheid, burn-out of bij het herstellen van een ziekte. In de les is er voldoende ruimte voor ontspanning, aandacht voor de adem en meditatie. De asana’s (yoga-houdingen) worden dynamisch aangeboden en daarna op een milde manier kort aangehouden. Je wordt uitgenodigd om je grenzen te ontdekken en deze te respecteren. Maar daarnaast is er ook zeker de uitdaging, waarbij bijvoorbeeld evenwicht, kracht en concentratie een rol spelen. Er wordt rekening gehouden met de individuele mogelijkheden van de deelnemers. Door deze milde vorm van yoga kom je op een rustige manier weer tot jezelf. Onder begeleiding van Marianne van Lobberegt van Yoga in Balans Culemborg. https://www.yogabalansculemborg.nl/docenten/marianne-van-lobberegt/

 

Autisme Paspoort

Het autismepaspoort is een product dat ontwikkeld is door Spectrumvisie. De drijvende kracht hierachter is Suzanne Agterberg-Rouwhorst. Het autismepaspoort is een persoonlijk document, dat de ondersteuningsbehoeften van iemand met autisme overzichtelijk, op één dubbel A4-tje, in beeld brengt. Zo kan een leerkracht, hulpverlener of andere professional in één oogopslag zien waarmee hij of zij rekening moet houden. Daardoor zal een leerling of werknemer minder stress ontwikkelen, omdat hij niet wordt over- of ondervraagd.

 

Suzanne heeft 20 jaar ervaring in zowel basis-als (voortgezet)speciaal onderwijs, als leerkracht, intern begeleider en autismespecialist. Haar masterstudie sloot zij Cum Laude af, en het onderzoek, dat aan de basis stond van het autismepaspoort won in 2014 verschillende prijzen. Ze schreef het boek “Autisme anders bekijken-omdat geen kind hetzelfde is”, waarin de thema’s uit het autismepaspoort duidelijk worden uitgelegd en met veel praktijkvoorbeelden nog duidelijker gemaakt worden. https://www.autismepaspoort.nl/index.php/autismepaspoort-parent/algemeen/

 

Paarden-coaching

Wendy Schipper van Paard & Coaching met zorg” verzorgt paardencoaching in de Zaanstreek. Wat houdt dit in? Bij paardencoaching wordt er een beroep gedaan op het natuurlijk gedrag van het paard. Wanneer je bij een paard in de bak gaat staan zal het paard je gaan screenen om te kijken wat hij aan jou heeft bij het vormen van een kudde. Het paard reageert op non-verbale lichaamstaal en houding. Hierdoor kunnen er spanningen en/o blokkades zichtbaar worden. Je hierbij denken aan lichamelijke klachten, stress niet lekker in je vel zitten, angsten, trauma’s of een burn-out. Doordat de coach de vertaalslag kan maken biedt dit herkenning en inzicht. Voor kinderen kan paardencoaching hulp en/of duidelijkheid bieden op het gebied van school, thuissituaties en zelfbewustzijn. Hierdoor krijg je ruimte en duidelijkheid voor oplossingen om stap voor stap verder te komen. Meer info kijk https://www.paardencoachingmetzorg.nl/ Wendy is ook een Mama Vita moeder!

 Autisme en relaties

Als autisme of een vermoeden van autisme een rol speelt in je relatie, kan dit voor aardig wat vraagtekens en onbegrip tussen beide partners zorgen. Spanningen hebben de nodige weerslag op de sfeer in het gezin en het geluk van je kinderen. Als dit te lang voortduurt, kan er ondanks dat je officieel een relatie hebt, toch een sterk gevoel van eenzaamheid ontstaan bij beide partners.

Deze spanningen zijn echter vaak ook te verminderen door te snappen waardoor ze ontstaan en wat je ermee kunt. Zo kan er vanuit begrip weer verbinding ontstaan en kun je weer toe werken naar een warme liefdevolle relatie waarin ruimte is voor ieders eigenheid. Dat geeft een hoop rust. In deze workshop neemt Karin Simonis-Wigbels van Mooi Life coaching je mee met uitleg en praktische tips. https://www.mooilifecoaching.nl/over-karin/

 

 Gezichtsverzorging en Make-up

Mariska Zorko van Oriflame geeft uitleg en praktische tips over gezichtsverzorging en het aanbrengen van make-up.  Mama Vita geeft gratis aan elke deelnemer een setje gezichtsproducten en een masker. Mariska neemt ook haar koffer met make-up producten mee die je kan gebruiken.  

https://oriflame.com/