kort verslag Pilot bijeenkomst regio Boxtel 21 april 2015

  KORT VERSLAG  PILOT BIJEENKOMST REGIO BOXTEL 21 APRIL 2015

Er was een grote opkomst van moeders die allemaal een eigen verhaal hebben en nieuwsgierig waren wat Mama Vita kan bieden. Annemieke Huijbers is de nieuwe regiomoeder van de regio Boxtel en de nieuwe moeders willen graag samen een groep starten en toekomstige bijeenkomsten bijwonen. Saskia Buma, oprichtster van Mama Vita, heeft een korte NLP training gehouden en hebben wij de behoeftes en vragen die nodig zijnvan de moeders doorgenomen. Aan de hand van deze behoeftes gaat Annemieke bijeenkomsten organiseren in het "autisme woonhuis" ZABB aan de van Hornstraat 21 te Boxtel. Leuk om te zien dat de moeders enthousiast zijn en blij met de herkenning!

==========================================================================================================================

Hierbij nodigen we alle moeders en verzorgers uit om deel te nemen aan een pilot bijeenkomst van de Stichting Mama Vita. Stichting Mama Vita is een actief platform/steungroep voor moeders en andere verzorgsters (de zogenaamde mantelverzorgers) van kinderen/jongeren en jongvolwassenen met een vorm van autisme en/of andere beperking.

Doelgroepen van Mama Vita

  • Primaire doelgroep: moeders van kinderen met autisme en/of andere beperking.
  • Secundaire doelgroep: kinderen met autisme en/of beperking , hun vaders, familieleden en andere betrokkenen.

 De specifieke doelstelling van Mama Vita is de moeders weer in hun eigen kracht te zetten en te houden.

Moeders vanuit het isolement waar deze moeders vaak niet uit kunnen komen naar actieve moeders die hun leven weer kunnen invullen en mee doen aan de maatschappij.

Hoe doen we dat?

De stichting organiseert bijeenkomsten, een landelijke dag en regiomoederdagen om kennis te delen. De stichting geeft trainingen en coaching trajecten om moeders in hun kracht te zetten.

 

Waarom doen we dit?

Als je als moeder erachter komt dat je kind een beperking heeft, kan je wereld er opeens heel  anders uit gaan zien dan je verwacht had. Het opvoeden van een kind met een beperking vraagt namelijk heel erg veel niet alleen van de moeder, maar ook van het kind.

Moeders, waarop deze training in het bijzonder is gericht, staan dagelijks voor een grote uitdaging: het opvoeden van een kind met autisme en/of andere beperking.  Dit kan regelmatig tot stress leiden.

Bijeenkomst dinsdag 21 april 2015

Agenda:   10.00 – 11.30 uur

Programma

09.45 – 10.00 uur                   inloop

10.00 – 10.25 uur                   Introductie  Mama Vita

10.15 – 11.30 uur                   Saskia Buma met korte NLP training:  Stap in je Kracht

11.30 uur                                napraten

 

Locatie :                               ZABB; Zorg en Autisme Buro Brabant

Van Hornstraat 21, 5282 NA Boxtel

Aanmelden :                    regiomoeder Annemieke Huijbers

Mailadres; rhjhuijbers@ziggo.nl