Boekpresentatie Gedonder op de roze wolk door Myranda Smeelen

BOEKPRESENTATIE "GEDONDER OP DE ROZE WOLK"  DOOR MYRANDA SMEELEN

Het nieuwe boek van Myranda Smeelen is geschreven voor gezinnen die de diagnose ASS voor hun kind hebben gekregen of deze diagnose verwachten. Ook geeft het de mensen rondom het gezin inzicht in de emoties en veranderingen die gepaard gaan met de diagnose ASS.

Vrijdagmiddag 20 maart heeft Myranda Smeelen van Unieke-moeders uit Schagen een boekpresentatie gehouden in het Brooklyn Hotel in Amsterdam. Het eerste exemplaar heeft Myranda overhandigd aan Claudette van Mama Vita als eerbetoon aan alle moeders van kinderen met autisme.  Het was natuurlijk een hele eer voor ons en wij hopen dat veel ouders dit boek kunnen gebruiken als ondersteuning!

Rouw en verdriet

Veel moeders, vaders, grootouders en opvoeders ervaren zowel rouw als verdriet wanneer ze de diagnose ASS voor hun kind of kleinkind krijgen. Misschien niet eens rouw vanwege de diagnose, dan wel door alle aspecten die autisme in het dagelijkse leven met zich meebrengt. Rouw vanwege het moeten loslaten van verwachtingen. Hulpverlening aan een kind met ASS kan alleen succesvol verlopen als ook de gezinsleden en het gehele gezinssysteem ondersteuning krijgen bij onbegrip, verdriet en bij rouw.

SONY DSC