Growing Minds cursus za 14 t/m di 17 maart 2015

Growing Minds cursus voor ouders en begeleiders van kinderen met autisme en aanverwante problemen/uitdagingen en professionals die met deze doelgroep werkenzaterdag 14 - dinsdag 17 maart 2015
Steven en Kaitryn Wertz van Growing Minds uit de USA komen in maart 2015 opnieuw naar Nederland om een 4 daagse cursus te geven voor ouders en begeleiders van kinderen met autisme en aanverwante problemen/uitdagingen en professionals die met deze kinderen werken. Wat de cursus zo bijzonder maakt is de enorme kennis en ervaring die Steven en Kaitryn hebben op het gebied van de begeleiding van deze doelgroep. Ze hebben een unieke combinatie van opleiding, training en ervaring. Steven is een gecertificeerd gedragsanalist (BCBA) en ontving een Son Rise certificering. Kaitryn is een Licensed Mental Health Counseler, een gecertificeerd psychotherapeut, met 30 jaar ervaring in het coachen van ouders met kinderen met autisme. Steven en Kaitryn gebruiken in hun begeleiding verschillende zogenaamde evidence based methodes. Steeds zijn ze op zoek naar die methodes die het meest effectief zijn.
 Voor wie
 De cursus wordt speciaal aanbevolen voor:
 - Ouders met een kind met autisme die hun kind gerichter willen ondersteunen, of die vastgelopen zijn in de pogingen hun kind te begeleiden. Deze cursus is voor jou!
 - Begeleiders die gezinnen met kinderen met autisme gerichter willen ondersteunen. Deze cursus is voor jou!
 - Ouders, die al een contactgericht thuisprogramma hebben, gestoeld op CSL, Growing Minds of SonRise. Loopt het programma goed, is het vrolijk, speels, 
liefdevol, is er goed contact, maar heb je het idee dat je nu niet meer precies weet hoe je je kind verder kunt helpen in zijn/haar ontwikkeling? 
Ging de vooruitgang eerst snel en lijkt het of je kind een plateau heeft bereikt? Deze cursus is voor jou!
 - Diegene die ervaring en succes heeft met een ABA programma (DTT, VB etc) Vind je het moeilijk te accepteren dat je kind een poosje niet vooruitgaat? 
  Staar je naar een assessment en passen de doelen niet bij jouw kind? Deze cursus is voor jou!
 - De motoriek van je kind is minder dan je zou willen. Wat nu? Heeft je kind dyspraxie? Hoe ondersteun je je kind hier op een structurele en 
  effectieve manier in? Deze cursus is voor jou!
 - Ouders met een kind met een onduidelijke of een zeldzame diagnose. Op het dagcentrum zijn ze lief en de zorg is goed. Maar jij denkt dat je kind meer kan leren. Hoe pak je dat aan? Deze cursus is voor jou!
 - Professionals in de zorg en in het onderwijs van mensen met een stoornis in het autistisch spectrum, die interesse hebben in deze maatwerk benadering. 
Deze cursus is voor jou!
 - Familieleden betrokken bij een gezin met een kind met autisme (bijv. opa, oma, tante). Je doet je best het gezin te ondersteunen, maar je weet niet goed
 waar te beginnen. 
Deze cursus is voor jou!
 Wat komt er in de cursus aan bod
 - Attitudetraining
 - Communicatie, aandacht en motivatie
 - Omgaan met ongewenst en moeilijk gedrag
 - Invullen van een assessment voor je kind, opstellen leerdoelen
 - Overzicht van methodes
 - Maken van maatwerk leerervaringen
 - Structuur aanbrengen in jullie programma
 - Technieken die ingezet kunnen worden bij moeilijkheden van planning en coördinatie van de motoriek (dyspraxie/DCD)
 - Voor jezelf zorgen terwijl jij voor je kind zorgt
 - Tijd voor het beantwoorden van vragen

Een uitgebreidere omschrijving van de cursus is te vinden op: http://www.autism-programs.com/netherlands.htm

 Waar
 De cursus vindt plaats in het Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, 
Amersfoortsestraat 20, 3769 AS Soesterberg. www.kontaktderkontinenten.nl
 Wanneer
 De cursus begint op zaterdag 14 maart 2015 om 9.00 uur en eindigt dinsdag 17 maart 2015 om 16.00 uur.
 Kosten
 Voor de snelle beslisser! Bij op tijd betalen kost de 4 daagse cursus €550,- Wanneer een tweede persoon uit hetzelfde gezin of 
 uit hetzelfde programma 
 de cursus ook doet, kost het voor deze tweede persoon €400,-
 Let op! Je moet dan wél voor 15 november 2014 registreren en het totale bedrag betalen.
 Na die datum worden de prijzen: €600,- resp.,- €450,-
 Na de eerste betaling van 100 euro (per persoon) wordt een plek gereserveerd. Het aantal plaatsen is beperkt.
 Naast koffie, thee en water gedurende de hele dag is een (heerlijke) lunch ook inbegrepen bij de prijs.
 Hotel / overnachtingsmogelijkheden
 Het hotel hanteert een speciale prijs voor deelnemers aan deze cursus. Een 1-persoons kamer inclusief ontbijt kost €68 per nacht. 
 Een 2-persoons kamer inclusief ontbijt kost €91 per nacht. De reservering voor een eventuele overnachting dien je zelf te maken. 
 Het telefoon nummer om te reserveren is +31-346-351755 Maak tijdens de reservering duidelijk dat je voor de Growing Minds cursus komt.
 Vertaling
 De cursus wordt in het Engels gegeven. Onze ervaring is dat dat door deelnemers als zeer goed verstaanbaar wordt ervaren. 
 We zorgen indien gewenst voor (mogelijk niet-professionele) vertalers.
 Inschrijven
 Inschrijven kun je via de website www.growingmindssupport.nl of door een mail sturen naar: centraal@growingmindssupport.nl
 Organisatie
 De organisatie is in handen van Growing Minds Support Services.
 Naast vertegenwoordigers van Growing Minds Support Services zullen ook vertegenwoordigers van stichting Horison aanwezig zijn tijdens de cursusdagen.