Autisten-klas blijkt populair

Autisten-klas blijkt populair

Scholen hebben een nieuwe en naar het schijnt succesvolle manier gevonden om met het groeiend aantal zorgleerlingen om te gaan. Ze richten speciale klassen op voor autistische kinderen. De auti-klassen zijn populair en zitten steevast vol. Inmiddels is er ook een adhd-klas.

Foto: Robert Hoetink

De speciale klassen hebben minder leerlingen en wisselen niet elke les van leraar of lokaal. De docenten zijn gespecialiseerd in het werken met autisten, zo meldt het AD.

Scholenkoepel VO-raad spreekt van een de trend. „Door de komst van passend onderwijs zullen er steeds meer van dit soort klassen komen”, aldus de woordvoerder.

Scholen zijn sinds de invoering van de wet op passend onderwijs verplicht meer kinderen met een beperking les te geven. De onderwijsinstellingen krijgen hier extra geld voor en maken regelmatig de keuze om een aparte klas op te richten voor deze zorgleerlingen.

bron: Telegraaf do 18 sep 2014, 09:13

Een aantal van onze regio moeders van Mama Vita  zetten zich ook in voor de invoering van de auti klassen waaronder de auti klas in Amsterdam. Deze klas is 1,5 jaar geleden opgericht en krijgt alleen positieve berichten.